Gary Schocker 2009 – Pomáz

null
Rendkívül ritka, hogy amerikai fuvolaművész látogat hozzánk, ráadásul kurzus és koncert formájában is találkozhatunk a művészetével. De még is így történt ez a Pomázi Fuvolástalálkozó esetében, 2009ben, amikor Gary Schocker látogatott el hozzánk. A másik vendég Bécsből érkezett Hansgeorg Schmeiser személyében – egyéb iránt vele kapcsoltban hamarosan jó hírről számolhatunk be… Ennél többet itt és most nem mondhatok.
Ami Gary Schocker-t illeti meghívását és itt tartózkodásának minden részletét – a repülőtértől a próbákig… – én intéztem, és játéka várakozásaimat messze felülmúlta. Nem mellesleg utazása, itt tartózkodása senkinek sem került egyetlen fillérjébe, és a kurzuson való részvétel is ingyenes volt. Kérésemnek megfelelően saját műveiből adott egy teljes estet, mivel ő a legtöbbet publikált, élő fuvolás szerző a világon. Műveit a világ minden részén játszák, de így utólag – könnyű okosnak lenni – jobb lett volna ha néhány klasszikus művet is kérni tőle, mert ezeket is nagyszerűen játsza és tanítja. De így elhangozhatott az egyedül álló fuvola-zongora darab, az egyetlen játékosra írt “Ambidextranata ” – itt alább hallható is.
Mindehhez képest a hangversenyén kb. 10-15 lelkes hallgató vett részt, ami azt jelenti, hogy szakmailag gyakorlatilag teljes volt az érdektelenség. Rendkívül kínos volt, szerencsére Gary nem vette magára, – én viszont igen; akkor és ott úgy döntöttem, hogy ez volt az utolsó alkalom részemről, hogy külföldi fuvolást meghívok ebbe az országba.

Részletek következnek Gary Schocker koncertjéből, méltó zongorista partnere Barta Gábor volt:

G.Schocker: Fellini was here
Found at abmp3 search engine

.

G.Schocker: Kiss
Found at abmp3 search engine

.

G.Schocker: Scherzo
Found at abmp3 search engine

.

Schocker: Ambidextranata
Found at abmp3 search engine

.

Debussy: Syrinx
Found at abmp3 search engine

Itt alább pedig kigyűjtöttem a nálunk található további Gary Schocker anyagokat, cikkeket:
Fuvola – gitár CD

Gary Schocker – Flute Forest CD

Winter Jasmine a neki ajánlott darabot játsza

“Early Spring” – a nekem ajánlott darab

“Regrets and Resolutions” – Masahide Kurita videóklipje

Egy videó lecke Gary Schocker-el

A Gary Schocker fuvolafej

Képek pomázi Fuvolástalálkozóról

*
Az alábbi ikonra kattintva pedig teljes képernyőn olvashatjuk a Fuvolaszóban megjelent interjút:

This entry was posted in Napról-napra and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply