reblog – Konstruktív pihenés – GYIK

12 Constructive Rest FAQ by Lauren Hill, AmSAT,
St. Paul, Minnesota USA.

Íme nyolc gyakori kérdés és válasz az Aktív Pihenéssel kapcsolatban:

1. Miért nem csinálhatom ezt az ágyamban, vagy egy kanapén?
A puha felszín – mint az ágy vagy a kanapé – alkalmazkodik a test görbületeihez, és nem ösztönöz lazításra, mint a kemény felszín.

2. Közben hallgathatok zenét?
Ez az idő a test és az elme egybehangolására való, nem a kikapcsolódásra. Az olyan dolgok, mint a zenehallgatás teljes kikapcsolódást adna. Ennek is meg van a maga ideje. Próbálj meg csendben pihenni.

3. A gyakorlat közben elalszom. Rendben van ez így?
Ha gyakran elalszol a gyakorlat során valószínűleg több alvásra van szükséged általában. Először is figyelj arra, hogy időben ágyba kerülj.

4. Jó ha több, mint 20 percig csinálom?
Igen. Viszont, ha úgy érzed többre van szükséged 20 percnél csinálj két húszperces gyakorlatot, ahelyett, hogy egy negyven perceset csinálnál. Például csinálj egyet délelőtt, és egyet késő délután.

5. Ugyan olyan hatékony ha egyszer csinálom egy héten, de hosszabban?
Nem. Ez olyan, mint a fogmosás. Minden nap néhány percet szánni rá, sokkal hatékonyabb, mint egy maratoni gyakorlat egyszer egy héten.

6. Melyik időszak a legjobb a Konstruktív pihenésre?
Csináld a nap folyamán. Ne várj addig, míg az utolsó dolgot is kipipáltad az aznapi teendőd közül, és már mennél aludni. És ugyan így, kevésbe előnyös reggel csinálni, amikor egyébként is friss a testünk. Sokan addig várnak, amíg elfáradnak, vagy már fáj a hátuk.

7. Mit csináljak ha csöng a telefonom? Megszakítsam a gyakorlatot?
Hozz meg egy döntést, hogy a Konstruktív Pihenés idején minden egyéb  kötelezettségtől felszabadítod magad, beleértve a telefonálást is. Kapcsold ki, ha nem tudod figyelmen kívül hagyni.

8. Nyitva vagy csukva legyen a szemem?
Attól függ. A legtöbb Alexander tanár azt tanácsolja tartsd nyitva a szemedet. Szem előtt kell tartanunk a gondolatot, hogy piheni is akarunk és tudatosak is akarunk lenni egy időben. Legtöbbünknek a horizontális pozíció az alvásra való készülést sugallja,, ezért kérjük általában, hogy nyitva legyen a szemed. Néhány tanítványomnak azt javaslom csukja be szemét, de ne aludjon el, így az érzékelésük a pihenésre kap jelet, és ugyan akkor jobban érzékelik a kapcsolatukat a padlóval. Ez egy igen egyszerű módja annak, hogy összehangolódjunk a testünkkel. Néha egyszerűbb ha rögtön csukott szemmel szemmel próbáljuk ki.

forrás: http://redefiningpostureblog.com/2014/05/27/12-constructive-rest-faq/

További cikkek a Konstruktív pihenésről itt.

This entry was posted in Napról-napra, hangszeres wellness, mp3 and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply