reblog – “Yoga for the Arts”

Nicole Newman-el már találkozhattunk korábban, most John Morgen thetuxedorevolt.blog-ján futottam össze vele. Ahogy arról beszámoltunk, a  fuvolás művésznő egy, a hangszeres előadóművészeknek kidolgozott jógairányzat kialakítója, képviselője, a hangszeres-wellness úttörője. Úgy gondoltam érdemes a témával újra foglalkozni, és kiragadtam néhány gondolatot a thetuxedorevolt.blog-on közöltekből, abban a reményben, hogy az Olvasok a teljes, eredeti cikk áttanulmányozásához is kedvet kapnak.

“Abból a mélyen gyökerező meggyőződésből vágtam bele ebbe a vállalkozásba, hogy segítsek számtalan zenésznek, akik felesleges, teljesítményt csökkentő fájdalmat szenvednek el hangszerese tevékenységük folyamán.  Máig nem létezik koherens wellness és egészségmegőrző tantárgy a zenészek számára, noha ez nagyon is időszerű lenne. Egy létező szükségletre reagáltam – különös tekintettel a fiatal muzsikusokra, akiknél a korai beavatkozás igen fontos”.

“A mai, professzionális előadóművészeknek a zene mellett jártasnak kell lenniük a marketing, az értékesítés, a hálózatépítés területén, valamint mentálisan erősnek kell lenniük, hatékonyan kell tudniuk gazdálkodni az idejükkel, mindezt ahhoz, hogy esélyük legyen a  megélhetésre. Sajnos az egészségmegőrzés és a wellness háttérbe szorul, de egy egyszerű, megelőző jellegű wellness beleférhet a napi rutinba, ha prioritást kap, és oktatják más kötelező készségek mellett, amely egy fenntartható karriert eredményez.”

This entry was posted in Napról-napra and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply