reblog – 4. Önbizalom, önkritika, önkép by Sir James Galway

Íme egy új darab Sir James Galway írásaiból; ez a negyedik cikk!

See the original english article here.
(Sir James Galway - on blog ).

Original was  posted by Sir James on February 22, 2008 at 09:49:13:

Önbizalom, önkritika, önkép


Kedves Bilbo, Roger és Barátaim!

Ahogy azt Shakespeare nagyon jól mondta, minden fejben dől el. Ő természetesen nagyon is tudta mit beszél, mivel színészként valószínűleg naponta mérlegelte saját előadását. Ugyanakkor okom van azt gondolni, hogy játékát pozitívan ítélte meg. Úgy gondolom,a pozitív kritika a megfelelő út. Ne gondolj magadra negatívan, hanem inkább pozitívan arra, hogy tudod ezt Te jobban is csinálni és ez el is tudod érni.

A mai nap egy részét azzal töltöttem, hogy modern zenét tanultam és ez ugyan olyan nehéz nekem, mint Neked. Noha elég sok munkám van, még is boldog vagyok ha minden nappal egy kis fejlődést tudok elérni. Ha arra számítasz,hogy néhány óra gyakorlással nagy előrelépést fogsz elérni, nos ez nem fog megtörténni.Tanuld meg a kis dolgok örömét, mert egy napon majd egy nagy dologgá fognak összeállni, egy olyanná amire olyan türelmetlenül vártál.

Nézzük meg hogy vannak ezek a dolgok a koncertezés esetében.

Múlt héten háromszor játszottam a Pied Piper-t, és van benne néhány apróság, amit nem tudok ugyan úgy megoldani, mint amikor fiatalabb voltam. Néha azt hiszem meg kellene tanulnom a folyamatos légzést. Talá meg is tanulom.

Ebben a koncertben van egy futam, amit nem tudok már egy levegővel eljátszani, ahogy azt John Corigliano megkomponálta. Minden más meg tudok csinálni a darabban. Van benne néhány mély h hang, amiket nem szoktam kihagyni, mert már szorgalmasan gyakoroltam a Moyse füzeteket. A futam, amiről bezsélek a kadenciába található, az utolsó sor az első oldalon és az első sor a második oldalon. A múltban azt egy levegővel játszottam, de most, haladottam koromban már nem. Elfogadtam ezt tényként, és más módot kerestem, hogy megoldjam. Nem érzem magam emiatt rosszul, mert a lehető legjobb tudásom szerint csinálom most is. Nem omlik össze tőle a darab , és együtt tudok élni ezzel az egy gyengeséggel. És ez a legfontosabb. Azzal kell együtt élni amik vagyunk. Azt a legjobbat kell tennünk, amit lehetséges. Ha ezen a módon gondolkodsz fejlődni fogsz, igaz lassan, de fejlődni fogsz. Jobban fogod érezni magad minden tekintetben.

Egyébként gondolkodással meggyőzheted magad arról is, hogy nem tudod megcsinálni és ezért nem is fogod megcsinálni, éppen a negatív gondolkodás miatt.

Tudom, hogy van lehetőség az önbizalom fejlesztésére a pozitív gondolkodás helyes megközelítése által. Ez a fajta megközelítés minden más dologra is alkalmazható, amivel nap mint nap találkozunk.

Gondolkodj pozitívan és kezd új életet most!

Sir James,

New York
USA

Share|

This entry was posted in cikk, fordítás and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply