did’ll-did’ll

Csalog Benedek videósorozata – 1. és 2. rész

Csalog Benedek is új videósorozattal jelentkezett, amelyben a barokkfuvola duplanyelv technikáját tárgyalja, tanítja. Az első a bevezető videó, de feltettem a második részt is, mert már így is torlódik a sokféle anyag. A harmadik epizód talán már külön lesz. Egyébként ez a technika – mármint a barokk duplanyelv – különösen alkalmas a nagyon gyors futamok kivitelezésére a későbarokk, német zenében olyan szerzőknél, mint Quantz, C.P.E. Bach, Benda és sokan mások. A videó alatt és végén számos példát is hallhatunk a kivitelezésre az előadótól. Az anyag alapvetően angol nyelvű, de a magyar felirat bekapcsolható.

Learn the baroque double tonguing technique did’ll on the traverso / baroque flute with Benedek Csalog.

Double tonguing did’ll on the traverso / baroque flute – video series with Benedek Csalog 1st part. Did’ll is the perfect tonguing technique to execute very fast passages in late baroque compositions by Quantz, CPE Bach, Benda and others. 1st part of a Video Series - Introduction

Part 1

Part 2 – Ebben a részben kapjuk a gyakorlati útmutatást, amely olyan részletes, hogy szinte a személyes jelenléttel egyenértékű. Természetesen e technika eljasátításához is idő és gyakorlás szükséges, de az első lépések teljesen követhetőek és el is lehet kezdeni a hangszer nélküli gyakorlást.


2nd part of a Video Series – basic requirements / how it works / first excercises

This entry was posted in Napról-napra and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply