holnap után – Matuz István fuvolaestje

Matuz István idén ünnepli előadóművészi munkásságának 40. évfordulóját – ebből az alkalomból ad hangversenyt Debrecenben, tanári pályafutásának színterén. A műsor során nem csak az ő előadásában emlékezetessé tett klasszikus műveket játsza el (gondolok itt a h-moll szonátára, és az Exultate jubilate Allelujájára, és a Schubert dalokra is), hanem újonnan keletkezett kompozíciókat mutat be, többek között a kollégája és pályatársa, Gyöngyössy Zoltán emlékére írt művet is.

Forrás:
http://music.unideb.hu/rendezvenyek/546-matuz-istvan-hangversenye

Szeretettel várjuk az Universitas hangversenysorozat következő eseményére 2014. október 14-én 19.00 órától a Debreceni Egyetem Aulájába, ahol Matuz István fuvolaművész, egyetemi tanár ad hangversenyt pályafutásának 40. évében. Az esten mások mellett Bach, Schubert, Schumann és az előadó saját művei csendülnek fel, zongorán közreműködik: Mogyorósi Éva.

Műsor:

Johann Sebastian Bach: h-moll szonáta
Wolfgang Amadeus Mozart: Alleluja
Franz Schubert: Két dal – Az alpesi vadász, Dermedtség
Franz Schubert-Bántai: Téma variációkkal
Matuz István: Multi appasionato
Matuz István: Gregorian
Matuz István: Szóló Gyöngyössy Zoltán emlékére
Schumann-Gyöngyössy: Fantáziastücke

Jegyár: 1.000,- Ft, diák- és nyugdíjas belépő: 600,- Ft(Jegyek a koncert napján 8.00-16.00 óra között a Zeneművészeti Kar Dékáni Hivatalában, illetve 18.30-tól a helyszínen válthatóak.)

This entry was posted in Napról-napra and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply