Wouter Kellerman

Megpróbáltam utána számolni hány dél-afrikai fuvolást ismerünk… hát nem sokat, pedig ott is tudnak fuvolázni, és nem is akárhogyan. Wouter Kellerman Dél-Afriában született fuvolás, és bár klasszikus alapokkal rendelkezik elsősorban világzenére koncentrál. Emellett otthonosan mozog nem csak a különféle fuvolafajták használatában (fife-tól a basszusfuvoláig!), hanem a jazz-es játékmódban és természetesen a beatbox-ban is. Afrikai ihletettségű zenéje mellett az is figyelemre méltó, hogy 2010 Two Voices című lemeze SAMA díjat kapott (a Grammy afrikai megfelelője), valamint ugyan ebben az évben a FIFA World Cup záró ünnepségének fényét fuvolázásával ő emelte.
Elég nehezen tudtam eldönteni mit tegyek fel tőle, remélhetőleg ez a néhány anyag mindenkit arra sarkall, hogy jobban megismerje őt. Következzen tehát néhány videó – a teljesség igénye nélkül!


Nelson Mandela
életútja ihlette Wouter Kellerman fuvolaszólóját, címe: The Long RoadMost pedig nézzünk meg egy bemutatkozó interjút a dél-afrikai születésű fuvolástól:Videóklip: Khokho – Wouter KellermanWouter Kellerman – lejátszási lista:


Two Voices by Wouter KellermanForrás: http://www.wouterkellerman.net/bio/
http://www.youtube.com/wkellerman

This entry was posted in Napról-napra. Bookmark the permalink.

Leave a Reply