Centenary of “Syrinx”

null A film which was created for the Centenary of “Syrinx” by Debussy. It contains the animated original mythical story about Syrinx and Pan. This film is a sensational innovation in classical music that couldn’t have been seen before this way!

Megkértem Fábián Tímeát, az egyik alkotót (ő fuvolázik a klipben) mondjon néhány szót a videóról.

Fábián Tímea:

Debussy: Pán fuvolája- avagy Syrinx egy kicsit másképpen…

Egy film, amely Debussy “Syrinx” c. művének 100. évfordulójára készült, benne az eredeti mitikus történettel Syrinxről és Pánról, animáció formájában. Ez a film világújdonság a klasszikus zenében, ami ebben a formában eddig még nem volt látható!
A klipben szereplő animáció ( készítője Lőrinczi Balázs) szorosan követi az eredeti, Ovidius által megírt szöveget, amely az Átváltozások című könyvében olvasható.
A hozzá kapcsolódó videó felvétel, – hogy hű legyen a természethez, az eredeti irodalmi műhöz, és az animáció képi világához – a szabadban készült. A helyszínt a Pilisi Parkerdő biztosította, akinek ezúton is köszönjük a támogatását.
A zenei videó apropóját egy centenárium adta, amely a Syrinx eredeti kéziratának ( Pán fuvolája) megszületéséhez kötődik.
Reméljük, egyre több zenészhez, zenekedvelőhöz juthat el majd az interneten keresztül!

null

This entry was posted in videó and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply