Tilmann Dehnhard

Szombaton kerül megrendezésre II. Kovács Imre Regionális Fuvola-kamara Találkozóra, amely nem csak Tilmann Dehnhard hangversenyét foglalja magában, hanem azt megelőzően sor kerül a jelenleg “téli álmát alvó” Fuvolatársaság újraalakuló gyűlését is.

Program:
10:00-ig Érkezés, regisztráció
10:15 megnyitó
10:30 – 11:30 Duók – I., II., III. és vegyes korosztályú duók
11:45 – 12:45 Tanár-diák duók és Triók
13:00 – 14:30 ebédszünet
14:30 – 15:30 Kvartettek
16:00 – 17:00 Díjkiosztó
17:00 – 18:00 A Magyar Fuvolás Társaság közgyűlése
18:00 – 19:00 Ittzés Gergely és Tilmann Dehnhard hangversenye


Először hallgassunk bele a német jazz-fuvolás vendégművész felvételeibe, majd lejjebb olvashatjuk a szervezők üzenetét:

Tilmann Dehnhard – Blues for Luis


.
null
.

Breath III (Dehnhard) flute 2:04


.

Sign ‘o’ the times (Prince) bass flute 2:39


.
null

Itt olvashatjuk a szervezők üzenetét:

Kedves Kollégák, Tanárok, Növendékek! Kedves Fuvolások!

Az elmúlt években sajnos kevés aktivitás mutatkozott a nagy hagyományokkal rendelkező Magyar Fuvolás Társaságon belül. Noha még létezik a fuvolás élet támogatását célul kitűző Syrinx Közhasznú Alapítvány, honlapunk, újságunk, szokásos közgyűléseink, valamint az általunk szervezett és támogatott események rendre elmaradtak… Egészen 2013 januárjáig!
A XV. kerületi Hubay Jenő Alapfokú Művészeti Iskola (1153 Budapest, Bocskai u. 70-78.) január 26-án második alkalommal szervezi meg a Kovács Imre Regionális Fuvola-kamara Találkozót. A találkozó keretén belül, a Fon-Trade Music szervezésében egy kreativitásáról, különleges hangzásairól és virtuozitásáról ismert német fuvolás-zeneszerző, jazz-zenész látogat Budapestre. A különböző hangolású fuvolákat, elektronikus effekteket és új játékmódokat alkalmazó Tilmann Dehnhard 18 órától az iskola nagytermében Ittzés Gergellyel ad közös koncertet, amelyen a művészek saját kompozícióit, feldolgozásait és közös improvizációit hallhatjuk majd.
A hangverseny előtt 17 órától megtartanánk a Magyar Fuvolás Társaság 2013-as évi (újra alakuló) közgyűlését, melyre szeretettel várunk minden korábbi és leendő tagunkat, érdeklődőt! Elevenítsük fel hagyományainkat, s legyen ismét aktív a magyar fuvolás élet, hiszen mindannyian tudjuk: szükségünk van a rendszeres eszmecserékre, tájékozódásra, versenyekre, találkozókra, táborokra, fuvolás zenekultúránk ápolására. Ahogyan ezt tettük több alkalommal, legutóbb a Szent István Bazilika előtt a Fuvolavarázson:találkozzunk most is, és bizonyítsuk be a magyar fuvolás társadalom összetartását!

Csider Károly – Fon-Trade Music Kft.

Péceli Edit – Más Hang Más Kép Közhasznú Alapítvány

This entry was posted in Napról-napra and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply