“A magyar fuvolázás elmúlt kétszáz éve” – a Roadshow

Ahhoz képest, hogy döntő részt vállaltam egy könyv – A magyar fuvolázás elmúlt kétszáz éve és európai beágyazódása – munkálataiban ezen a blogon még alig volt időm foglalkozni vele. A munkálatok közben direkt módon nem akartam írni róla (indirekt módon viszont voltak megjelenések), nem is lett volna rá idő, most, hogy kész a könyv – és már javában folynak a promóciós bemutatók – megint nincs elég idő arra, hogy foglalkozzak vele itt, ezeken az oldalakon. (És közben természetesen dolgozom is…)

Szegedi látogatásunk utána a kötet bemutatói új állomáshoz érkeztek, mert májusban két alkalommal is előadást tartunk belőle Szilágyi Szabolcs alkotótársammal. A szegedi eseményhez hasonlóan most sem két külön lecture lesz, hanem egyszerre, felváltva beszélünk a kötettel kapcsolatos érdekességekről, ismeretanyagokról, tartalmi felépítéséről. Május 19-én, pénteken a budapesti Galambos János AMI-ban lesz csaknem egésznapos fuvolásrendezvény, amelynek nyitóprogramja a kötet bemutatása lesz (1239, Budapest, Grassalkovich út 169). A délelőtti könyvbemutató mellett délután gálahangverseny is várja érdeklődőket. Várakozás sál tekintünk az esemény elé, hiszen a rendezvény alighanem megidézi majd a régi, nagy fuvolás találkozók hangulatát.

Másnap, május 20-án Sopronban kerül sor a bemutatóra, amelynek helyszíne a Sopron Egyetem LIGNEUM (Sopron, Bajcsy-Zsilinszky u. 4.) épülete. A könyvbemutató mellett mesterkurzusok – Varga Laura (Szeged) és Szilágyi Szabolcs (Concerto Budapest) – hangszerbemutatók és fiatal tehetségek koncertje várja az érdeklődőket. A rangos esemény szinte teljesen felöleli a teljes nyugat-magyarországi régió nagyobb intézményeit, fuvolásait.

.

.

This entry was posted in Napról-napra, könyv, könyvajánló and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply