Minifesztivál?

Ez a mostani hétvége úgy alakul, hogy három egymást követő napon át kulminál a fuvola és a fuvolázás, így spontán módon egyfajta minifesztivál-féleség alakult ki. És érdekes, hogy szinte pontosan egy év múlva kerül sok a 2018as Budapest Flute Academy eseményeire is, amire hamarosan vissza térek.
De lássuk a hétvége eseményeit napokra bontva:

~ szombat ~

2017. május 27. 15:30
Budapest Music Center – Könyvtár
1093 Budapest, Mátyás utca 8.


15:30 Pierre Boulez és John Cage levelezése — Jeney Zoltán és Bali János beszélget
17:00 Boulez és Cage — Borbély László (zongora) és Ittzés Gergely (fuvola) koncertje

Esemény: http://info.bmc.hu/hirek/1886

~ vasárnap~

2017. május 28. 17:00
Budapest Music Center – Könyvtár
1093 Budapest, Mátyás utca 8.

Dömötör Johanna 2010 óta a Bázeli Szimfonikus Zenekar szólófuvolása, 2012-től a linzi Anton Bruckner Egyetem professzora. Tanulmányait a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, majd Jean-Claude Gérard és Davide Formisano növendékeként Stuttgartban, később Andrea Lieberknecht irányításával Hannoverben végezte. 2009-ben a Temesváron megrendezett nemzetközi fuvolaversenyen a döntőbe jutott és ott különdíjat kapott, 2012-ben a szingapúri nemzetközi fuvolaversenyen elnyerte az első díjat.
Szólistaként – többek között – fellépett a Japán Filharmonikus Zenekarral, a Stuttgarti Kamarazenekarral, a Budapesti Fesztiválzenekarral és a Helsinki Filharmonikus Zenekarral. Vendégjátékosként koncertezett a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekarával, a WDR-rel, az SWR-rel és a milánói Scala Zenekarával. Pályafutása során olyan kiváló karmesterekkel dolgozott mint Zubin Mehta, Daniele Gatti, Esa-Pekka Salonen, Daniel Harding, Kurt Masur, Lorin Maazel és Daniel Barenboim.

Műsor: Johann Sebastian BACH, „NAGY” Frigyes, Henri DUTILLEUX, Albert Franz DOPPLER, BALASSA Sándor és FEHÉR György Miklós művei.

Közreműködik: Dömötör Johanna , Illés Eszter, Drahos Rebeka, Simon Dávid – fuvola, valamint  Mocsári Emma és Ötvös Gábor – zongora.
A belépés ingyenes!

Esemény: http://info.bmc.hu/hirek/1888

~ hétfő ~

2017.05.29. – 19.30

Zeneakadémia – Nagyteremre
Emmanuel Pahud és Eric Le Sage

Mozart: 17. (C-dúr) hegedű-zongora szonáta, K. 296
Schubert: Elszáradt virágok , D. 802
Schumann: Fantáziadarabok klarinétra és zongorára, op. 73
Mendelssohn: F-dúr hegedű-zongora szonáta, op. 4

Link

This entry was posted in Napról-napra. Bookmark the permalink.

Leave a Reply