Időgazdálkodás

Manhertz József gondolatai

Régóta hallgatom Manhertz József-et, – egyrészt, mert nagyon vicces, másrészt, mert olyan gondolatai vannak, amelyek bármely területen hasznosíthatóak, – pl. a fuvolázás területén is – és ezen kívül még a megközelítése is elég egyedi. Gondolatainak nagy része nekünk fuvolásoknak is nagyon jól jönnek, és most összeszedtem tőle néhány rövid videót, amelyek tartalma egy az egyben átemelhetőek a saját életünkbe, hangszeres gyakorlatunkba.
Mi, fuvolások, hajlamosak vagyunk a végtelenségig várni az ideális – vagyis a szinte soha el nem érkező – körülményekre, ha gyakorlásról van szó. És általában olyan feladatokkal kerülünk szembe, amelyeket időigényes megoldani, ezért ha van is szabad 5 percünk bele se kezdünk, mert úgy is tudjuk, hogy ez az idő édes-kevés a feladatukhoz, célunkhoz képest, de…

5 perc arannyá válik
Ez a videó azoknak a fuvolásoknak jön jól, akik időhiánnyal küzdenek – tehát mindenkinek, főleg a tanulóknak, akik állandóan mindenféle, többnyire elméleti órán ülnek és kevés idejük van gyakorolni, de hasznos a pályán lévőknek is:

Veszély a célkitűzésben
Az alábbi két videó ugyan azt a témát járja körül: a célkitűzés/siker/gőg gondolatköre alighanem az előadóművészeknek sem ismeretlen, beleértve a fuvolásokat is:

Na és persze az…
Eredményesség veszélye

A többi videóját is ajánlom, újszerű látásmódja, gondolatmenetei sok inspirációt adhatnak.

This entry was posted in Napról-napra, videó and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply